Dvaja bratia skončili pre prechovávanie a predaj marihuany vo väzbe

11.10.2011 Humenné

Humenné 11. októbra (TASR) - Humenský policajný vyšetrovateľ obvinil zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a odchovania s nimi dvoch mužov z Humenného. Bratia vo veku 21 a 24 rokov prechovávali v dome, kde bývali, marihuanu, ktorú zároveň predávali iným osobám na území mesta.
\"Obaja obvinení si od roku 2009 až doposiaľ v Košiciach opakovane zakúpili dávky vysušenej časti rastliny konope (Canabis). Tieto následne prechovávali doma v Humennom, pričom časť užili pre vlastnú potrebu a časť rozpredali iným osobám v Humennom,\" konkretizoval okolnosti prípadu hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik.
V rámci domovej prehliadky zaistili policajti u mladíkov papierový obal, v ktorom sa nachádzalo 0,91 gramu (g) vysušených vrcholkov rastliny konope.
\"Počas domovej prehliadky taktiež zaistili 20 kusov hermeticky uzavretých igelitových vrecúšok s vysušenými časťami rastliny a jeden kus celofánového vrecúška s vysušenými časťami konope (Canabis) v celkovej hmotnosti 14,94 g,\" doplnil Džobanik.
Obvinenú dvojicu vzal okresný súd do väzby, uzavrel krajský policajný hovorca.
 

Vyberte región

mark